Jön az új Explorer

Az Internet Explorer fejlesztőinek hivatalos blogjában olvasható információk szerint a Microsoft új böngészőjének 2009 első negyedévében jelenik meg a kiadásra jelölt változata.
(HWSW.hu), 2008. november 24. hétfő, 12:26
Fotó:

A blogon megjelent információk alapján valószínűsíthető, hogy az Explorer végleges verziója legkésőbb a jövő nyár elején megérkezik - írta a HWSW.hu

Az Internet Explorer 7 esetében az RC és a végleges verzió megjelenése között kevesebb mint két hónap telt csak el. Az Internet Explorer 8 RC-jét minden tekintetben "véglegesre" tervezi a Microsoft, és arra biztatja a webfejlesztőket, hogy az oldalaikat és kódjaikat azonnal kezdjék majd el tesztelni a kiadásra jelölt változattal, hogy biztosítsák a kompatibilitást. Dean Hachamovitch, az Internet Explorer programmenedzsere ugyanakkor vonakodott attól, hogy pontos megjelenési dátumot hozzon nyilvánosságra.


Az Internet Explorer 8 jelenleg a második bétánál tart, ezt az augusztusban kiadott verziót bárki letöltheti és kipróbálhatja, szeptember közepe óta magyarul is elérhető. Az IE8 főleg a használhatóság és a biztonság terén hoz újdonságokat, de a webes szabványok támogatása is sokat fejlődött, aminek eredményeképp a böngésző lényegében az összes standarddal kompatibilis. Emellett a fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a sebességre is, amely miatt az Internet Explorer 7-et sok kritika érte.

Az augusztus 27-én kiadott Beta 2 verzió funkcionalitását tekintve már végleges változat, új elemek tehát nem kerülnek a böngészőbe a fejlesztéskor, csupán a hibák javítása van már hátra. A szoftver végfelhasználók számára kínált legfontosabb újdonságait bemutató cikkeink itt és itt olvashatók, ebből az anyagból pedig kiderül, a rendszergazdák számára milyen újdonságokat kínál majd az Internet Explorer 8.

HOZZÁSZÓLÁSOK