A vártnál nagyobb a JP Morgan Chase nyeresége

Jól indult a bankok negyedik negyedéves gyorsjelentési szezonja az Egyesült Államokban: a vártnál nagyobb nyereséget ért el a JP Morgan Chase, amely a nagybankok közül elsőként hozta nyilvánosságra beszámolóját. A bankok közül a következő a Citigroup és a Wells Fargo lesz.
Szepesi Anita, 2021. január 15. péntek, 20:55
Fotó: Reuters

A JP Morgan Chase adózott eredménye éves összevetésben 42 százalékkal, 12,1 milliárd dollárra, részvényenként 3,79 dollárra emelkedett a december végével záródott negyedévben az egy évvel korábbi 8,5 milliárd dollárról, részvényarányosan 2,57 dollárról. A nyereségnövekedést részben azzal indokolta a cég, hogy mintegy 2,9 milliárd dollárt szabadított fel a rossz hitelekre félretett tartalékából - írta az MTI.

E nélkül a legnagyobb amerikai bankcsoport profitja 9,9 milliárd dollár, részvényenként 3,07 dollár lett a tavalyi negyedik negyedévben, ami felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 2,62 dollárt részvényenként.

A JP Morgan bevétele a tavalyi utolsó három hónapban 3 százalékkal, 30,2 milliárd dollárra emelkedett, nagyobb lett a szakértők által becsült 28,67 milliárd dollárnál.

A befektetési banki üzletág bevétele kiemelkedően nagy mértékben, 37 százalékkal, 2,5 milliárd dollárra emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Brennus, 2021.01.15 21:57

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html