Kalózok kezébe került egy tartályhajó

Kalózok térítették el augusztus 14-ére virradóra a Gabon partjainál eltűnt Pantelena nevű tartályhajót 17 georgiai és két orosz tengerésszel a fedélzetén - írta az MTI híre alapján a hvg.hu.
Domokos László, 2018. augusztus 26. vasárnap, 09:30
Fotó: Reuters

Lasa Gagyelija, a hajó kapitánya szerint szerint a "A kalózok egy utasfülkébe zárták a legénység tagjait, ahol kilenc napig tartották őket fogva".

A kalózok nem bántották a tengerészeket, és időnként vizet és élelmet hoztak nekik. A bűnözők végül augusztus 23-án engedték el a tengerészeket.

A hétezer tonna üzemanyagot szállító tartályhajót augusztus 23-án találták meg a Nyugat-Afrika előtti vizeken egy nagyszabású keresőakciót követően, amelyben a georgiai külügyminisztérium szerint a portugál, brit és francia haditengerészet is részt vett - írta a portál.

Idén már 107 incidenst regisztráltak, ebből négy esetben kalózok foglaltak el egy hajót, 25-ben pedig matrózokat hurcoltak el a járművek fedélzetéről.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2018.08.26 15:27

A Földrajzinév-bizottság 2009 őszi határozata alapján Grúzia nem Georgia.
csókoltatom az MTI.-t, a HVG.-t meg a Napi.-t, hogy senki nem tud magyarul és átveszik egymás hülyeségeit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html