Kamionkartellt vizsgál a brit hatóság

Az összes nagyobb gyártót érintő kartellvizsgálatot kezdeményezett a brit versenyfelügyelet.
NAPI, 2010. szeptember 16. csütörtök, 12:38
Fotó:

A brit versenyfelügyelet (OFT) kartellgyanúval indított vizsgálatot az országban működő teherautó-gyártókkal szemben, az ellenőrzés kiterjed a Daimler AG Mercedes Benz üzletágára is - számolt be a Bloomberg. A felügyelet szóvivője elmondta: egy személyt letartóztattak az ügyben és a Mercedes brit egységében is járt már a hatóság.

A nyomozásban érintett a Fiathoz tartozó Iveco, a Scania és a Volvo leányvállalataként a Volvo Trucks és a Renault Trucks is. A mostani vizsgálat a legnagyobb azóta, hogy májusban az OFT a British Airways egykori és hivatalban lévő vezetőit gyanúsította azzal, hogy a Virgin Atlantic Airways-szel játszottak össze az üzemanyag-pótdíjakkal kapcsolatban.

A Mercedes annyit közölt, hogy együttműködik a hatósággal, egyben megerősítette a Financial Times információit az angliai Tongwellben található üzemben tett OFT-látogatásról. A vizsgálat tényét a Scania, a Volvo és a Fiat szóvivője is megerősítette, de a MAN-tól is kért információkat a felügyelet.

A Bloombergnek nyilatkozó egyik szakértő szerint az ehhez hasonló kartellvizsgálatok a legtöbb esetben az egyik tag "besúgása" következtében indulnak, amelyért cserébe az enyhébb elbírálásra számíthat.

HOZZÁSZÓLÁSOK