Kompromisszumos megoldással akarják lezárni a három nagy amerikai autógyártó kisegítéséről folytatott tárgyalásokat azok a demokrata és republikánus képviselők, akiknek államában jelentős üzemei vannak a cégeknek. A megoldás két részből áll. Az egyik az, hogy a 25 milliárdos támogatást kedvezményes áthidaló hitel formájában nyújtanák és nem a pénzügyi szférának szánt 700 milliárdos csomagból csípnék le, hanem az energiaellátás függetlenségéről és biztonságáról szóló törvény végrehajtásához rendelkezésre álló alapból.

A kompromisszum másik eleme az, hogy a GM, a Ford és a Chrysler vezetőinek december 2-áig össze kell állítaniuk egy üzleti tervet, amelyből világosan kiderül, mire akarják elkölteni az adófizetők pénzét. A képviselők biztosítékot akarnak kapni arra, hogy a detroiti hármas nem fog ismét a kormány segítségére szorulni.

Az autógyártók vezérei örömmel vették tudomásul, hogy módjuk van ismét Kanosszát járni a törvényhozásban a gyorssegélyért. A GM és Ford képviselői azonnal közölték, hogy csodálatos terveik vannak a talpra állásra, amelyet boldogan terjesztenek a politikusok elé. A kongresszus december 8-án dönthet az ügyről. A Fehér Ház szóvivője közölte, hogy a Bush elnök támogathatónak tart egy ilyen kompromisszumot, és a gyakorlat az, hogy ami átmegy a kormányon, az átmegy a szenátuson is.