Kapósak az olcsó repjegyek - még magasabban szárnyal az easyJet

Szeptemberben az egy évvel korábbinál 14,2 százalékkal több utast, 3,4 millió főt szállított az easyJet. A brit fapados légitársaság közölte: idei nyeresége felülmúlhatja terveit.
NAPI Online, 2007. október 5. péntek, 12:39
Fotó:

Az easyJet az idei üzleti évben arra számít, hogy adózás előtti nyereségének növekedése a korábban jelzett 40-50 százalékos sáv felső széléhez lehet közelebb. Ez részben egy 11 millió fontos egyszeri tétel pozitív hatásának köszönhető: korábban az easyJet nullára írta le a brit The Airline Group légiirányító cégben szerzett részesedését a cég gyenge cashflow-termelő képessége miatt, ám most úgy tűnik, javult a helyzet.

Az easyJet javuló profitkilátásai éles ellentétben állnak az ír rivális, a Ryanair közlésével, amely szerint a légitársaságok kemény piaci helyzettel kell, hogy szembenézzenek. Egy, a Reuters által idézett elemzés azzal magyarázza a különbséget, hogy a kedvezőtlenebb hitelfeltételek, a magasabb olajárak és az erősebb verseny az olyan nagyobb, jobban márkázott légitársaságoknak kedveznek, mint amilyen az easyJet is.

A piac kedvezően reagált a jó hírekre, az easyJet-részvények több mint 4 százalékkal 570 pennyre ugrottak Londonban.

HOZZÁSZÓLÁSOK