Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német kormányzati és brüsszeli EU-s forrásokra hivatkozó beszámolók megjelenésével egy időben Berlinben sajtótájékoztatót tartott Jens Spahn német szövetségi egyészségügyi miniszter, aki az értesülést közvetve megerősítve azt mondta, az egész EU számára "nagyon jó hír", hogy december 23-ra befejeződhet az EMA vizsgálata.

Spahn beszámolójából kiderült, ugyanazt az EU-s szabályt alkalmazva, mint az Egyesült Királyság, Németország vagy bármely más, a többieknél gazdagabb nyugat-európai tagállam is megtehette volna, hogy nemzeti hatáskörben jár el az oltóanyag engedélyeztetése, beszerzése és használata ügyében, de a huszonhetek az összetartás, a szolidaritás útját választották. Németországban az EMA-engedély kiadása után legfeljebb három-négy nappal megkezdődik az oltások beadása.

A 444 eközben arról ír, hogy már december 30-án elkezdenék a Honvédkórházban dolgozók oltását a koronavírus vakcinával. A munkatársaknak kiküldött körlevél szerint a Pfizer-készítményét kaphatják meg. Orbán Viktor miniszterelnök is a hó végére ígérte az oltóanyagot.