Kedvezményes kölcsön az EIB-től a közép-európai kkv-knak

Összesen 360 millió euró további kedvezményes kölcsönnel járul hozzá az Európai Beruházási Bank (EIB) a kis- és középvállalkozó ágazat segítéséhez Magyarországon, Németországban, Csehországban és Szlovákiában.
MTI-Eco, 2010. június 30. szerda, 14:40
Fotó:

Az Európai Unió saját fejlesztési pénzintézetének szerdán Luxembourgban kiadott közleménye szerint az uniós hozzájárulás a UniCredit Leasing bankon keresztül jut el az érintettekhez.

A bejelentett összegből 150 millió euró jut Németországra, a másik három ország részesedése egyenként 70-70 millió.

Az EIB emlékeztetett arra, hogy a Világbankkal és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) közösen összesen 24,5 milliárd eurós közös akcióprogramot dolgoztak ki a nemzetközi gazdasági válságtól sújtott kis- és középvállalkozói szektor segítésére Kelet- és Közép-Európában, valamint a Balkánon. Ebből az uniós bank vállalta a legnagyobb részesedést, 11 milliárd eurót, amelyet tavaly és idén már el is ért lekötött kölcsönök formájában.

Matthias Kollatz-Ahnen, az EIB alelnöke a mostani kölcsönt bejelentve kiemelte, hogy a bank célja a reálgazdaság támogatása a térségben, abban a szektorban, amelyet a nemzetközi gazdasági válság a leginkább sújtott.

Hozzátette, hogy ezen a területen az uniós bank nagyon jó együttműködést folytat a UniCredit Leasinggel.

HOZZÁSZÓLÁSOK