Kelet-Európa betett a Bossnak

Az Hugo Boss a vártnál nagyobb veszteséget termelt a második negyedévben, leginkább a kelet-európai piacok keresletcsökkenése következtében.
Leszák Tamás, 2009. július 30. csütörtök, 12:43
Fotó:

Az Hugo Boss nettó vesztesége 15,9 millió euró volt a második negyedévben, ez 23 centet jelent minden elsőbbségi részvényre. Egy évvel korábban 6,1 millió, részvényenként 9 cent veszteséget jelentett a vállalat. Az elemzők 11,8 milliós negatív eredményt vártak az április és június közötti időszakra - írja a Bloomberg. A cég árbevétele az előző év azonos időszakához képest 5,4 százalékot esett, 304 millió euróra.

Területi bontásban Kelet-Európa hozta a legrosszabb eredményt, itt ugyanis 35 százalékot zuhant az árbevétel, Oroszországban - amely a térségben a Boss legnagyobb piacának számít - az átlagbérek 5,2 százalékkal estek vissza. Ezzel szemben Franciaországban 3, a Benelux-államokban pedig 7 százalékkal nőtt az árbevétel. A Boss-papírok a tavalyi 63 százalékos mélyrepülés után idén összességében 31 százalékkal magasabb árfolyamon forognak. A mai frankfurti kereskedésen az első órákban 1,1 százalékkal kerültek nyitó áruk fölé.

HOZZÁSZÓLÁSOK