Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legnagyobb visszaesést - a harmadik negyedéves banki gyorsjelentések után, valamint a fokozott piaci bizonytalanságokat figyelembe véve nem meglepő módon - a kötvénykereskedési üzletágak dolgozói szenvedhetik el. Körükben akár 45 százalékkal is alacsonyabb lehet az alapbéren felüli teljesítményarányos készpénzes vagy részvényopciós jutalom mértéke - írta a Wall Street Journal.

Ezzel szemben egy átlagos középvezető a 2010-es 1,2 millió dollár után idén 900 ezret tehet zsebre a Johnson felmérése szerint.

Legolcsóbban talán a vállalati és lakossági üzletágak alkalmazottai, illetve a privátbankárok úszhatják meg, akiknél plusz-mínusz 5 százalékos változás mellett szinten maradhat a tavalyihoz képesti bónusz összege. Igaz, előbbiek esetében ez kisebb tételt jelent, mint a befektetési banki üzletágaknál, ahol a teljes fizetés lényegesen magasabb hányadát teszik ki a bónuszok.

A jutalmak a Lehman csődjét követően 2008-ban zuhantak jelentősen, ám a rá következő két év során folyamatosan épültek vissza, így idén ez a trend fordulhat a visszájára.

A Johnson Associates szerint azonban jövőre a szektorban tapasztalható masszív elbocsátási hullám miatt már emelkedhetnek a kifizetések, hisz kevesebb ember közt kell majd szétosztani a pénzt.