Kérőket keres a brókeróriás

A másodpiaci válság következtében minden bizonnyal több mint 10 milliárd dollár veszteséggel szembenéző Merrill Lynch vezére egy nagy bankkal történő összeolvadás lehetőségét lebegtette meg a sajtó előtt.
NAPI Online, 2007. október 26. péntek, 13:47
Fotó:

A Merrill vezérének az állásába is kerülhet a The New York Times szerint az a hír, amit pénteken hozott a sajtó nyilvánosságára, miszerint a brókercég előzetes tárgyalásokba kezdett az amerikai Wachovia bankkal a két cég összeolvadásának lehetőségeiről. Stanley O'Neal az igazgatótanács beleegyezése nélkül hozta nyilvánosságra a hírt, annak ellenére, hogy a vállalat teljesítményével kapcsolatban nemrég komoly aggályok merültek fel.

Az igazgatótanácsot olyannyira meglepte a vállalati protokoll felrúgása, hogy komolyan fontolóra vették O'Neal leváltását, konkrét javaslatokat is téve lehetséges utódjaira. Mint arról korábban hírt adtunk, a Merrill Lynch mintegy 7,9 milliárd dollárnyi veszteséget számolt el a harmadik negyedévben a hitel- és jelzálogpiaci válság következtében, és a CIBC elemzése szerint további 4 milliárd dolláros veszteséggel kell szembenéznie a negyedik negyedben a kötvénypiaci eszközeinek további értékvesztése következtében.

A hírt sem a Merrill Lynch, sem a Wachovia részéről nem kommentálták.

HOZZÁSZÓLÁSOK