A New York Times arról ír, hogy a Volkswagen azzal próbálhatja visszaszerezni a jó hírét, hogy készpénzt ajánl fel az autótulajdonosoknak, miután szeptemberben kiderült, hogy megbuherálta az autók károsanyag-kibocsátásának mérését - írta a VS.hu.

A cég vezetői azt valóban közölték, hogy hétfőn bejelentenek valamit, de azt nem erősítették meg, hogy valóban 1250 dollárt ajánlanának fel az autótulajdonosoknak. A szaklapok értesülései szerint az autósok két feltöltős kártyát kapnának, egyet 500 dollárral, amelyet bármire elkölthetnének, egyet pedig 500-750 dollárral, amelyet a márkakereskedéseknél használhatnának fel.

A társaság perek sokaságával néz szembe, miután az autótulajdonosok kompenzációt akarnak azért az értékcsökkenésért, amelyet az illegális szoftver miatt elszenvednek. Ez 500 ezer Volkswagent és Audit érint. Az nem egyértelmű, hogy a pénzért cserébe le kell-e mondaniuk minden egyéb reklamációról, vagy sem - írt aa portál. A Volkswagen addig nem tudja értékesíteni a 2015-ös vagy 2016-os dízelmodelljeit az Egyesült Államokban és Európában, amíg nem talál megoldást arra, hogy a standardoknak megfelelő legyen a kocsik károsanyag-kibocsátása.