Két és félszerezte nyereségét az SAP

Éves összehasonlításban 2,5-szeresére nőtt harmadik negyedéves eredménye a német SAP AG-nak. A világ legnagyobb üzleti és ügyviteli szoftvereket gyártó vállalata 1,25 milliárd eurós adózott nyereséget könyvelhetett el az időszak során, szemben az egy évvel korábbi 500 milliós profittal.
NAPI, 2011. október 26. szerda, 14:28
Fotó: Napi.hu

A kiugró javulásban viszont egy jelentős egyszeri tétel játszotta a főszerepet. Az SAP ugyanis 723 millió euróval csökkentette a TomorrowNow üzletágának az Oracle ellen folyó pere kapcsán képzett kártérítési céltartalékait. Ettől függetlenül a negyedév során az Unilevertől, a Bristol-Myers Squibbtől, illetve a Maharashtra State Electricitytől is nagy megrendeléseket kapott a társaság.

Bár Jim Hagemann Snabe, az SAP vezérigazgatója megerősítette, hogy a társaság tartani tudja a 2015-re megfogalmazott terveket, 2012-re a piaci bizonytalanságok folytán nem kívánt előrejelzésekbe bocsátkozni - írta a Bloomberg. Mint fogalmazott, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Németországban minden jól megy, Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban egyértelműen nehezebb a helyzet.

A társaság korábban már közölte, hogy az év első kilenc hónapjában a devizahatástól megtisztítva 18 százalékkal emelkedtek a szoftver és kapcsolódó szolgáltatások megrendelései és a menedzsment a 10-14 százalékos árbevétel bővülési várakozásainak felső határát tartja valószínűbbnek.

A jövő január végén esedékes menedzsmentvárakozások azonban kiábrándítóan hathatnak majd - véli Sebastien Thevoux-Chaubel, az Oddo Securities elemzője. A szakember ugyanis a licencbevételek csupán 0,3 százalékos bővülésére számít, szemben a 9,3 százalékos növekedésről szóló konszenzussal.

HOZZÁSZÓLÁSOK