A kiugró javulásban viszont egy jelentős egyszeri tétel játszotta a főszerepet. Az SAP ugyanis 723 millió euróval csökkentette a TomorrowNow üzletágának az Oracle ellen folyó pere kapcsán képzett kártérítési céltartalékait. Ettől függetlenül a negyedév során az Unilevertől, a Bristol-Myers Squibbtől, illetve a Maharashtra State Electricitytől is nagy megrendeléseket kapott a társaság.

Bár Jim Hagemann Snabe, az SAP vezérigazgatója megerősítette, hogy a társaság tartani tudja a 2015-re megfogalmazott terveket, 2012-re a piaci bizonytalanságok folytán nem kívánt előrejelzésekbe bocsátkozni - írta a Bloomberg. Mint fogalmazott, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Németországban minden jól megy, Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban egyértelműen nehezebb a helyzet.

A társaság korábban már közölte, hogy az év első kilenc hónapjában a devizahatástól megtisztítva 18 százalékkal emelkedtek a szoftver és kapcsolódó szolgáltatások megrendelései és a menedzsment a 10-14 százalékos árbevétel bővülési várakozásainak felső határát tartja valószínűbbnek.

A jövő január végén esedékes menedzsmentvárakozások azonban kiábrándítóan hathatnak majd - véli Sebastien Thevoux-Chaubel, az Oddo Securities elemzője. A szakember ugyanis a licencbevételek csupán 0,3 százalékos bővülésére számít, szemben a 9,3 százalékos növekedésről szóló konszenzussal.