Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalatban a kétezres évek végén két év alatt több mint harminc alkalmazott lett öngyilkos, ezzel kapcsolatban vizsgálják a vezetés felelősségét.

A vád szerint az akkor átszervezés és privatizáció alatt álló, ma már Orange néven működő cégben a zaklatás kultúrája uralkodott - írta a portál.

A korábbi igazgató, Didier Lombard már előzetes letartóztatásban van, és amennyiben bűnösnek találják, harmincezer eurós büntetést és két év börtönt is kaphat.

Didier Lombard 2005 óta állt a vállalatcsoport élén, és 2010 márciusában a kormány nyomására távozott posztjáról, miután másfél év alatt 35-en vetettek véget életüknek a cég munkatársai közül. A szakszervezetek akkor a vállalatnál évek óta tartó átszervezések menedzseri módszereire és a munkahelyi légkörre vezették vissza az öngyilkosságok hátterében meghúzódó lelki okokat.

Az egykori állami telefonszolgáltató France Télécom az 1997-es sikeres piaci nyitást követően Európa elsőszámú internet- és harmadik legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatójává vált. Az átszervezések azonban erőltetett menetben folytak: 2005-ben 22 ezer munkahelyet leépítettek és 10 ezer alkalmazottnak új munkát ajánlottak a cégen belül.