Két hétre bezár a csokigyár

Szeptember közepétől két hétre bezár a Petro Porosenko ukrán államfő (képünkön) tulajdonába tartozó Roshen édesipari cég oroszországi gyára.
MTI-Eco, 2014. szeptember 9. kedd, 09:25
Fotó: Reuters

A hivatalos bejelentés szerint a lipecki üzem szeptember 15-étől nem termel két héten át, mert hatalmas eladatlan készletei halmozódtak fel.

A prodmagazin.ru orosz élelmiszeripari szakportál értesülése szerint a kényszerszünet ideje alatt a dolgozók bérük kétharmadát kapják.

A Roshen 2001-ben vásárolta meg a lipecki Likonf édesipari üzemet, amelynek tavalyi forgalma 2,16 milliárd rubel (1 rubel mintegy 6,5 forint), adózott eredménye 177,9 millió rubel volt.

A Roszpotrebnadzor, az orosz fogyasztóvédelmi hatóság még júliusban megtiltotta a Roshen-termékek importját, mert "a minőségük nem az előírásoknak megfelelő" volt.

A Roshen a Tibi csokit is gyártó Bonbonetti Choco Kft. többségi tulajdonosa. A világ egyik legnagyobb édesipari cégének számító ukrán konszern termékei 35 országban vannak jelen. A Candy Industry című brit szakfolyóirat adatai szerint bevételét tekintve tavaly mintegy 1 milliárd dollárral a 20. legjelentősebb volt a nemzetközi édesipari mezőnyben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.09.09 09:32

A Bonbonettei viszont jobban teljesít!

Porosenkonak is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html