Kevésbé megy jól a Daimlernek

Tavaly 1,6 százalékkal 8,62 milliárd euróra csökkent a Daimler adózás és kamatfizetés előtti nyeresége, noha az árbevétel 7,3 százalékkal 114,3 milliárd euróra nőtt - közölte a német autóipari konszern hétfőn.
MTI, 2013. február 25. hétfő, 15:42
Fotó: Napi.hu

A Daimler nem tudta kihasználni a kínai piac fellendülését, innen származó bevétele 3 százalékkal 10,8 milliárd euróra apadt. A külföldnek döntő súlya van a konszern értékesítésében, tavaly bevételének csupán 18 százaléka származott a németországi eladásokból.

A vállalat problémái Dieter Zetsche vezérigazgató jövedelmében is lecsapódnak. A Daimler üzleti jelentése szerint Zetsche a múlt év után változatlan alapfizetés mellett kénytelen összesen 8,2 millió euróval beérni, míg 2011-ben még 8,7 milliót kasszírozott. Ezzel együtt Zetsche tavaly a második legjobban fizetett német autóipari menedzser volt Martin Winterkorn, a Volkswagen vezérigazgatója után, aki 14,5 millió eurót söpört be.

A Daimler nyolctagú igazgatóságának összesen 27,3 millió eurót fizetnek ki a tavalyelőtti 28 millió után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

labandy, 2013.02.25 16:17

Azért van Kecskeméten a "bogáncsosban", ide menekülnek a levitézlett multik, hi-hi, n@kia+a hank@k+@pel+suz&ki+v@lv@győr, Kárpát-medence a tönkrement multik temetője. Narncsnyikok a hulla rablók. Eggyüttműködnek a szemét eltakarításában, oszt álá is írják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html