Kezdetnek nem rossz...

A Dow Jones index komponenseinek gyorsjelentési szezonját nyitó Alcoa-jelentés nyereségadata majdnem teljesítette a befektetők várakozásait.
NAPI Online, 2007. október 10. szerda, 08:12
Fotó:

A hagyományoknak megfelelően az idei harmadik negyedéves gyorsjelentési szezont is az Alcoa alumíniumipari óriás nyitotta meg. A társaság a várakozásoknál kicsit gyengébb, 555 millió dolláros, részvényenként 63 centes nyereségről számolt be. A tegnapi tőzsdenapon még 65 centes eredmény reményében nyomták fel a társaság árfolyamát a lelkesen vásárló befektetők, tavaly ilyenkor azonban csak 61 centes részvényenkénti eredményről tudott beszámolni a társaság. Az árbevétel 7,4 milliárd dollár lett, ami megegyezik az előrejelzésekkel, de elmarad a tavalyi 7,6 milliárdtól.

A társaság szerint a harmadik negyedév számait a korábbinál alacsonyabb fémárak, szezonális hatások, az amerikai megrendelők szerényebb vásárlásai és az öntvény-előállítás átszervezésének következményei befolyásolták. A társaság kiterjesztette részvény-visszavásárlási programját: a korábbi 10 százalékról 25-re emelte annak arányát.

HOZZÁSZÓLÁSOK