Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Tesla árfolyama a New York-i értéktőzsde hétfői korai kereskedésében 3,7 százalékos pluszban állt, árfolyama meghaladta a 313 dollárt és ezzel a piaci tőkeértéke elérte az 51 milliárd dollárt. Értéke így 1,7 milliárd dollárral felülmúlta a General Motors-ét - áll a Bloomberg jelentésében.

A Tesla folyamatosan döntögeti árfolyamcsúcsait, amit az a befektetői várakozás okoz, hogy a cég a jövő egyik vezető autógyártója lehet.

Jól példázza a befektetők derűlátását, hogy a Tesla tavaly csupán 80 ezer autót gyártott, míg a GM több mint 10 milliót. Egy másik példa arra, hogy a befektetők az autógyártás kapcsán inkább már a jövőbe néznek, semmint a jelent boncolgatják, hogy miközben a GM idén több mint 9 milliárd dollár, a Ford pedig 6,3 milliárd dollár profitot vár, a Tesla több mint 950 millió dolláros veszteséggel zárhat, és csak jövőre lesz nyereséges.

Szakértők szerint az idei év a vízválasztó, amikor a Tesla egy szűk piaci szegmens keresletét kielégítő autógyártóból tömegautó-gyártóvá válik, amit a második félévben megjelenő Model 3 szedánnal tervez elérni.

Ez az elektromos autó 35 ezer dollárba kerül majd és 350 kilométert lesz képes megtenni egy feltöltéssel.

A Model 3 a GM Bolt típusával verseng. A Kaliforniában már forgalomba került 37,5 ezer dollárba kerülő Bolt hatótávja 346 kilométer - írja az MTI.