Ki nem találná, miből lesz hiány Japánban

A csökkenő termelés miatt felment a vaj ára Japánban, és a kormány márciusig átmenetileg enyhíti a vaj magánimportjának korlátozását, hogy mérsékelje a hiányt - írja a Nikkei című gazdasági napilap.
MTI, 2015. november 28. szombat, 07:55
Fotó: Reuters

A legolcsóbb sózott vajból egy 20 dekás csomag 434 jenbe (1040 forint) kerül, 4 százalékkal többe, mint tavaly. A jó minőségű sózatlan vaj jóval drágább.

A vajhiány egyik oka, hogy az agrárnépesség gyors elöregedése miatt egyre több gazdaság hagy fel a termeléssel és a tehenek száma évek óta csökken, másrészt a jen gyengesége miatt felmentek a takarmányárak. Ugyanakkor a kormány 30 százalékos importvámmal védi a belföldi vajtermelést.

Sok szupermarketben időről időre eltűnik a vaj, máshol a vásárlók csak egy csomagot vehetnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2015.11.28 14:43

@RealMan:
Na már megint melléütöttem a betűket a német billentyűzeten "magyarul". Na majd többet gyakorolok :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2015.11.28 14:42

1040.-Ft ? 20 deka vaj??? Innen a jó öreg NÉmetországból 200.-Ftért importálhattok 25 deka kitűnő minőségű vajat, garantáltam atommenteset.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html