Kiakadt a bankvezér, beszólt a hatóságoknak

Az európai bankfelügyeleti szerveknek el kéne állniuk az útból és hagyniuk, hogy a pénzintézetek végezzék a munkájukat Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatója szerint - olvasható a portfolio.hu-n.
portfolio.hu, 2016. augusztus 2. kedd, 09:41
Fotó: Reuters

A Bloomberg arról ír, hogy a bankvezér szerint az európai pénzintézetek stresszteszteken elért jó teljesítménye azt mutatja, hogy fölösleges tovább mustrálni a bankokat és változtatni a rájuk vonatkozó szabályokon és elvárásokon, mivel ezzel az európai országoknak árt a felügyelet és a pénzügyi rendszert destabilizálják.

A múltheti banki stressztesztek azt mutatják, hogy még mindig több hitelintézetnek van szüksége tőkeemelésre, némelynek ezek közül sürgősen. Bár nem lehetett megbukni a teszten, két bank a felügyelet elvárt minimum határa alá esett.

A JP Morgan az egyik azok közül a bankok közül, amely segít a legrosszabbul teljesítő banknak, a Monte Paschinak eladni 5 milliárd eurónyi részvényt és így tőkésíteni a pénzintézetet, valamint segít a világ legöregebb bankjának megszabadulni a rossz hitelportfóliójától is.

Dimon emellett még beszélt az elnökválasztásról, Kínáról és az amerikai kötvénypiacról is.

HOZZÁSZÓLÁSOK