Elvárás, hogy a kasszások óránként 3400-3500 árucikk vonalkódját húzzák le a pénztárnál, vagyis másodpercenként nagyjából egyet - árulta el egy névtelenséget kérő német Aldi-alkalmazott a Focus magazinnak. A cikket a G7 szemlézte.

A számítógép mindent rögzít. Nemcsak azt, hogy mennyi árut húztak le, de azt is, hogy hányszor kellett sztornózni vagy éppen javítani a pénztárosnak, vagyis hányszor hibázott.

A diszkontláncoknál a vásárlókat is nyomás alá helyezik. Olyan rövid a pénztárnál lévő pult, hogy a vásárlóknak a kasszás mozdulataival együtt kell a táskába vagy a bevásárlókocsiba pakolniuk az árucikkeket. Ha kevesebben vannak az üzletben, akkor a pénztárak többségét bezárják, és a kasszából kiszállóknak az eladótérben kell pakolniuk. Egy raklapnyi árut 15 percen belül kel a munkatársaknak a polcokra helyezniük. (Gond van az önkiszolgáló kasszáknál.)

Miután az Aldi elmozdult a prémium termékek felé és odaszoktak a bio-termékeket vásárló "terepjárós anyukák" sokszor adódik konfliktus abból, hogy nincs elég hely pakolni a pénztárnál.

Azért a cégnél odafigyelnek az idősebb emberekre is. Ha valaki nem tud olyan gyorsan pakolni, mint ahogy a kasszás olvassa le a termékek vonalkódját, akkor természetesen lassíthat a pénztáros - írja a lap.