Kiderült, miben bízik még az Uber

Az Uber az reméli, hogy a magyar döntéshozók ahelyett, hogy elsietnék a döntést, megvárják az Európai Bizottság iránymutatásait - írta a cég közleményében.
Napi.hu, 2016. május 31. kedd, 20:18
Fotó: Napi.hu

Reagált az Uber Fónagy János államtitkár mai bejelentésére. A cég örült a találkozónak, amelyen a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselőivel egyeztettek, hiszen közel 9 hónap telt el a legutóbbi megbeszélés óta.

Az Uber Felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság még a héten iránymutatást ad ki azzal kapcsolatban, hogy az applikáció blokkolása helyett miként lehet támogatni és együttműködni a közösségi gazdaság platformjaival, mint amilyen az Ubert és az Airbnb. Az Uber üdvözli ezt a fajta megközelítést, lévén, hogy folyamatosan hangoztatja egy olyan új szabályozási rendszer szükségességét Magyarországon, amely a fogyasztót helyezi előtérbe, az innovációt erősíti és az egészséges versenyt támogatja.

A társaság javasolta egy olyan munkacsoport felállítását - amelynek tagjai az Uberhez hasonló vállalatok, meghatározó iparági szereplők, és döntéshozó-valamint szabályozó szervek - annak érdekében, hogy Magyarország a lehető legtöbbet tudjon profitálni a gazdaság ezen növekvő szektorából.

HOZZÁSZÓLÁSOK