Kiknek veszik először a fejét?

Nagy cégek vezérigazgatói távozhatnak nagy eséllyel a jövő év elejéig posztjukról. Hogy kik ők, azt egy bukméker fogadólistájáról tudhatjuk meg.
NAPI, 2010. június 23. szerda, 19:25
Fotó:

Mintha csak idő kérdése lenne, hogy teljesüljön Tony Hayward, a BP első emberének kívánsága, miszerint visszatérne korábbi életéhez. William Hill brit bukméker fogadást ajánlott arra, hogy a BP vezére, illetve más vállalatok élén álló igazgatók mennyi eséllyel maradnak posztjukon a jövő év elejéig - olvasható az Economist brit gazdasági hetilap hasábjain. Hayward eltávolítására 5/6 eséllyel lehet fogadásokat kötni a bukinál, csakúgy, ahogy a Citigroup vezérének, Vikram Panditnak a leköszönésére is ekkora esélyek mellett lehet fogadni.

Szintén nincs nagy esélye a "túlélésre" Tidjane Thiamnak, akinek a részvényesek elégedetlenségével kell számolnia, miután a Prudentialnak nem sikerült megszerezni az AIG ázsiai üzletágát. Thiam bukására 4/6-os szorzóval lehet fogadni.

A British Petrol és a Prudential elnökén kívül is vannak olyan cégvezetők, akik nagy eséllyel már nem lesznek a pozíciójukban jövőre bizonyos, a vállalatukra nézve nem túl kedvező események miatt. A British Airways vezérigazgatója, Willie Walsh ellen például 7/4-es odds-zal lehet fogadni.

Sir Howard Stringer még évekig a vezérigazgatói székben maradhat annak ellenére, hogy a Sony folyamatos teljesítménycsökkenésről számol be. Az Apple rekord eladásokat ért el Steve Jobsszal, őt viszont az egészségi állapota kényszerítheti távozásra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.23 20:56

Nálunk nagyon hamar befuccsolna, ha állami vállalatok vagy intézmények vezetőinek a túlélésére lehetne fogadni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html