Kilábalóban a Bank of China

Az előzetes várakozásoknál jobban teljesített a Bank of China, több mint egyötödével növelte nyereségét 2009 második negyedévében, az első negyedévhez viszonyítva. A hitelmennyiség is növekedett az első félévben, a kormányzati gazdaságösztönző programok következtében - írja a MarketWatch.
Heisz Máté, 2009. augusztus 27. csütörtök, 17:50

A Kína harmadik legnagyobb bankjának számító Bank of China az idei év második negyedévében 22,45 milliárd jüanos (620 milliárd forint) profitot produkált, ami 21,5 százalékkal meghaladja az első három hónap 18,57 milliárdos (513 milliárd forint) értékét.

A tavalyi 44,65 milliárdos első félévi profithoz képest viszont a bank idén 2,5 százalékkal kevesebbet, 41,12 milliárd jüan nyereséget könyvelhetett el az első hat hónap során. Mind a negyedéves nyereségnövekedés, mind az éves nyereségcsökkenés kedvezőbb az előzetes elemzői várakozásoknál. A Reuters által megkérdezett szakértők ugyanis 20,13 milliárdos második negyedéves, illetve 38,7 milliárdos első féléves profitra számítottak.

A teljes hitelmennyiség egyharmadával nőtt az első hat hónap folyamán. Ez a december végi mennyiséghez képest 1020 milliárdos, 4300 milliárd jüanra (119 ezer milliárd forint) történő emelkedést jelent. Li Lihui, a Bank of China elnöke azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy a második félévben valószínű a hitelezés ütemének visszafogása. A kínai kormány ugyanis a hitelállomány növekedésének megzabolázását irányozta elő.

A bank nettó kamatkülönbözete 0,68 százalékponttal 2,04 százalékra csökkent az idei év első félévére, a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva. A szűkülő különbözet a nettó kamatbevételek 81,52-ről 74,72 milliárd jüanra történő csökkenését eredményezte.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Elisabeth, 2009.08.27 21:40

Össze fog omlani ez az egész mocskos,hazug,sátánista politikai rendszer!
A Bibliában is benne van, a gonosz,pénzre, rosszindulatra épülő világ romba dőlése, és az Arany Kor eljövelete!
Egy ezotériás vagyok a sok millió közül és tapasztalom a közvetlen környezetemben is, h az emberek mennyire nem kérnek már a hazugságokból, a pénz rabságából és a mocskosságokból,a környezet rombolásból!
Mindenki Szeretetre, Egyenlőségre,Jólétre,Egészségre, valódi Tudásra áhítozik és egy Új Igazságos Világra!!
Dőljön is össze az egész! 3-4 milliárd szegénynek úgy sincs mit veszítenie..viszont ha ez a pénzes kizsákmányoló világ tovább folytatódik, az Emberek Milliárdjai és Bolygó életébe fog kerülni!!! A szerencsétlen éhező, nyomorgó,beteges, kolduló néptömeggel bezzeg a kutya nem törődik. Kiszúrják a szemüket egy kis segéllyel, úgy csinálnak, mintha tennének valamit..közben meg a kutya sem foglalkozik a többséggel: az elnyomott, kizsákmányolt, néptömeggel! Épülnek a nagy villák,naponta luxusautókra költenek, tőzsdézgetnek..közben a Föld vizeit,talaját, levegőjét elszennyezték, az értékes fajokat már mind kiírtották!
Isten ledönti ezt a kizsákmányoló pénz és hatalom éhes Világot, Új Világot teremt helyette!!


www.bia24.eoldal.hu


Minden meg van írva! Ennek a Világnak teljesen vége lesz Mindörökké! Már csak idő kérdése és mint a jeleket látjuk, nagyon rövid időn belül be is következik!
A gazdasági fellendülés csak kamu...most meg ezzel akarják megvezetni az embereket, a manipulatív néptömeget, h vásároljanak megint!
Rengeteg a Tudatos Ember: aki ebből már nem kér,aki lázong,örjöng és elegük van ebből!!Semmiféle gazdasági fellendülés nincs és nem is lesz..jajj lesz most a pénzes zsiványoknak!Az utolsó napjaikat élik,mert a Teremtő elpusztítja a világukat a pénzükkel együtt!Egy Új Kor kezdődik,de a pénzes mocsadékok nélkül!!Ennek a jelei láthatók,ezzel a hatalmas válsággal! Ha valakinek nem tetszett a véleményem ne vegye magára. Sok -sok ember véleményét mondtam most el ezzel..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html