A legnagyobb német bank negyedéves nyeresége 2,1 milliárd euró lett, ami 18 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál és jócskán felülmúlja az 1,82 milliárdos Reuters konszenzust. Ennél nagyobb negyedéves profitot - 2,13 milliárdot - 2007 első negyedévében ért el a DB.
Az adó előtti eredmény nagy részét a befektetési banki üzletág érte el, 2,6-ot a 3 milliárdból, köszönhetően az erős kamat- pénzpiaci-, deviza-, és árupiaci kereskedési bevételeknek.
Ez különösen pozitív annak fényében, hogy az elmúlt napokban az európai és amerikai riválisok sorra kereskedési nyereségük visszaeséséről számoltak be. Az UBS befektetési banki nyeresége 33 százalékkal esett, a Credit Suisse-é pedig 25 százalékkal lett alacsonyabb. A Goldman és a Morgan Stanley befektetési banki teljesítménye is jócskán elmaradt az egy évvel korábbi rekordszintű nyereségtől.
A DB sikeréhez hozzájárultak az elmúlt év akvizíciói: a Deutsche Postbank kereskedelmi bank és a Sal. Oppenheim felvásárlása. A core Tier 1 ráta eközben az év végi 8,7 százalékról 9,6 százalékra javult.
Josef Ackermann vezérigazgató a csoport további növekedésével számol és a negyedéves teljesítmény fényében elérhetőnek tartja az ambiciózus, 10 milliárd eurós éves adózás előtti profitcélt.