Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég elnöke szerdán a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy kezdetben Kínában gyártott autókat exportálnak majd az EU-ba, az első járművek WEY márkájúak lesznek, de szállítanak majd teljesen és részben elektromos autókat is. A vállalatvezető hozzátette, hogy ha évi 50 ezer fölé szökik a Great Wall eladott autóinak a száma, akkor fontolóra veszik egy autógyár létrehozását az Európai Unióban.

A Great Wall, amely Kína legnagyobb városi terepjáró (SUV) gyártója, külföldi terjeszkedésének részeként júniustól kezdett autókat gyártani az oroszországi Tulában. Kezdetben évi 80 ezer autó készül majd a tulai gyárban, a termelést később évi 150 ezerre tervezik felfuttatni. Tulában a Great Wall Haval F7 modelljét kezdték el gyártani - írta az MTI.

A cég egyike annak a néhány kínai autógyártónak, amely eladásának növekedéséről számolt be az első nyolc hónap alapján. A cég 624 ezer autót értékesített, 5,79 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A Forbes globális kétezres vállalati listáján a Great Wall Motor a 842. helyen áll, piaci tőkeértéke 12,1 milliárd dollár, az 1984-ben alapított cég csaknem 63 ezer embert foglalkoztat.