Koronavírus: köhögnek és leállnak a gyárak

Két dél-koreai autógyártó is kénytelen felfüggeszteni termelésének egy részét és hasonlótól tart az Electrolux háztartási gépeket és berendezéseket gyártó svéd cég is, mert a koronavírus miatt fennakadások vannak a Kínában gyártott alkatrészek szállításában - írta az MTI.
Domokos László, 2020. január 31. péntek, 11:45
Fotó: Getty Images

Pénteken a Hyundai Motor bejelentette, hogy felfüggeszti a Palisade városi terepjárójának (SUV) dél-koreai gyártását a hétvégén, miután akadozik az alkatrészszállítás Kínából. A cég úgy tudja, hogy a kínai beszállítónál legalább február 9-éig áll a termelés.

Az ugyancsak dél-koreai Ssangyong Motor is a Kínában gyártott alkatrészek szállításában tapasztalható fennakadásokra hivatkozva döntött úgy, hogy leállítja egyik gyárában a termelést február 4-12. között.

Az Electrolux pénteken arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus befolyásolhatja az alkatrészszállítást, ez pedig a termelést, aminek "pénzügyi következményei lehetnek". A cég ugyancsak pénteken számolt be arról, hogy a tavalyi utolsó negyedévben a működési nyeresége 960 millió svéd koronára (1 svéd korona=31,79 forint) esett az egy évvel korábbi 1,67 milliárd koronáról, amely azonban felülmúlta 903 milliós az elemzői várakozást.

HOZZÁSZÓLÁSOK