Kína és Brazília a Volkswagen fellegvára

A Volkswagen második negyedéve a vártnál jobb eredményeket hozott, eladásai az iparági átlag alatti mértékben csökkentek.
Leszák Tamás, 2009. július 30. csütörtök, 11:21
Fotó:

A Volkswagen (VW) második negyedéve a nettó nyereség egy évvel korábbihoz képest 83 százalékos csökkenését hozta, az összeg így 283 millió eurót tett ki. A csökkenés ellenére a Bloomberg által összesített elemzői becslések 238,6 millió eurós nyereségvárakozását több mint 50 millió euróval szárnyalta túl a vállalat. Az árbevétel 7,7 százalékkal esett vissza, 27,7 milliárd euróra.

Az eladásokat tekintve az első félév során 5 százalékos globális csökkenést szenvedett el a VW, ami az iparági átlag 18 százalékos mélyrepüléshez képest kedvezőnek mondható. Az eredményt a kínai és brazil piacok tudták pozitív irányba módosítani, ellensúlyozva az európai forgalom gyengélkedését. Az év első hat hónapjában világszerte, az egy évvel ezelőtti 9,9-ről 12 százalékra emelkedett piaci részesedése - közölte a gyártó. Az idei kilátásokról csak annyit közölt a társaság, hogy a 2008-as szintnél alacsonyabbra számít a nyerség, árbevétel és az eladások tekintetében is.

HOZZÁSZÓLÁSOK