A Groupama az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írja, hogy a kínai vegyes vállalat alapításának részleteiről az év végéig állapodnak meg a 400 ezer embert foglalkoztató AVIC (Aviation Industry Corporation of China) kínai társasággal.

Az új vállalatban egyenlő tulajdonrészt birtokol majd az AVIC és a Groupama. Az együttműködéssel Kína egyik vezető vállalati, lakossági és mezőgazdasági biztosítótársasága jöhet létre. Az ázsiai ország a hatodik legnagyobb biztosítási piac a világon, a szektor évente átlagosan 24 százalékkal nőtt az utóbbi tíz évben - áll a közleményben.

A vegyesvállalat részben a Groupama szakértelmére támaszkodik majd, mivel a társaság több mint száz éves biztosítói tapasztalattal bír, és támaszkodik az AVIC helyi ismereteire is, hiszen a cég Kínában vezető szerepet tölt be nemcsak a légi közlekedésben, hanem például a logisztikában és a vagyonkezelés területén is - áll a közleményben.

A Groupama és az AVIC vezetői Nicolas Sarkozy francia és Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök jelenlétében írtak alá együttműködési nyilatkozatot november elején Párizsban - közölte a francia társaság, amely Groupama Garancia Biztosító Zrt. néven működik Magyarországon.