A világ legnagyobb kozmetikai és szépségápolási cikkeket gyártó vállalata a Hopej tartománybeli Jicsang városában nyitotta meg új, több, mint 70 ezer négyzetméteren elterülő egységét, mely a L'Oréal ázsiai-csendes-óceáni régióbeli legnagyobb gyártóbázisa is egyben. A 200 millió jüan (7,2 milliárd forint) beruházással felhúzott létesítmény futószalagjairól évente 250 millió darab kozmetikum kerül majd a polcokra, nemcsak Kínában, hanem szerte a térségben, Délkelet-Ázsiában, Japánban és Dél-Koreában - írta a cég közleményében.

A francia vállalat Jicsang mellett a kelet-kínai Szucsou városában van jelen, júliusban pedig ázsiai-csendes-óceáni központját is a szárazföldi Kína területére, Sanghaj városába helyezte. A cég jelenleg a legnagyobb szereplő a kelet-ázsiai ország kozmetikai piacán, ahol az ezredforduló óta minden egyes évben kétszámjegyű növekedést tudott elkönyvelni.

Alexis Perakis-Valat, a L'Oréal ázsiai-csendes-óceáni térségének helyettes vezérigazgatója a China Daily napilapban stratégiai fontosságúnak ítélte a kínai piacot, s a következő évekre is jelentős növekedést valószínűsített. A vállalatvezető reményeit támasztja alá az Euromonitor International kutatócég egy korábbi iparági tanulmánya is. E szerint a kínai kozmetikai piac az elmúlt öt évben 15,4 százalékos éves növekedést ért el, s bevételei a következő öt évben - köszönhetően a középosztály bővülésének - minden valószínűség szerint tovább nőnek majd.