Kínai cégek települnek Debrecenbe

Kína Belső-Mongólia tartományából novemberben Debrecenbe érkezik annak a húsz cégnek a képviselője, amelyek várhatóan tízezer új munkahelyet teremtenek a következő években a cívis városban - közölte Herdon István, a Xanga cégcsoport igazgatója kedden sajtótájékoztatón.
MTI-Eco, 2011. október 25. kedd, 12:37
Fotó: Napi.hu

Több mint kétéves előkészítő munka eredményeképpen szeptember 29-én Budapesten konkrét együttműködési megállapodásokat írtak alá a kockázati tőkebefektető és ipari ingatlanfejlesztő XANGA cégcsoport, valamint a 27 millió lakosú Belső-Mongólia autonóm tartomány intézményei és vállalkozásai - mondta el Herdon István.

A két régió közötti együttműködés célja technológiai park létrehozása Debrecenben; a szerződés szerint 2012 első felében 10, a második felében újabb 10 kínai cég települ Debrecenbe, és 2011-ben 30 millió euró, 2012-ben pedig további 70 millió euró működő tőkét fektetnek be a városban - fűzte hozzá Herdon István.

A betelepülő cégek között technológiai vállalkozások, logisztikai és remélhetőleg turisztikai vállalatok is lesznek - jegyezte meg az igazgató.

Elmondta azt is, hogy a debreceni Határ úti ipari parkban - ahol jelenleg egymilliárdos fejlesztés van folyamatban - 40 hektár kiépített infrastruktúrájú üres terület áll rendelkezésre a kínai cégek fogadására, miközben a repülőtér mellett lévő déli ipari parkban 4,5 milliárdos infrastruktúra-fejlesztésre van szükség. Ugyanitt 7-8 milliárd forintos logisztikai fejlesztés is elkezdődött - ismertette Herdon István.

Nyilvánvaló volt, hogy a kínai befektetések megvalósításához és a betelepülő üzemek működéséhez elengedhetetlen a debreceni légikikötő éjjel-nappal működő nemzetközi repülőtérként történő hosszú távú üzemeltetése, és folyamatos fejlesztése a befektetők részéről felmerülő igények kielégítése érdekében. Ennek kapcsán a repülőtéren 1-2 milliárdos fejlesztést kell még megvalósítani. A Xanga vállalta, hogy a reptér üzemeltetőjeként elvégezi a kínai vállalatok Debrecenbe településéhez szükséges repülőtéri fejlesztéseket - közölte az igazgató.

A debreceni repülőteret egy elnyert pályázat eredményeként üzemelteti a Xanga cégcsoport. A csoporthoz tartozó Airport Debrecen Holding Kft. szerint a repülőtér nyereségessé tételéhez éves szinten 100 ezer utas szükséges, s úgy vélik: 3-5 éves intenzív fejlesztést követően látszik megalapozottnak a repülőtér-üzemeltetés rentabilitásának javulása - fejtette ki a cégcsoport igazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2011.10.25 20:34

Így van ez ha egy országnak se jövőképe,se erőforrása nincs.Akkor aki fizet,az rendeli a muzsikát!Jelen esetben a kínaiak.Számodra már csak két feladat marad.Szokjad a rizst,és tanulj meg megélni nettó 60E forintból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2011.10.25 13:28

Ha egy kormány úgy dönt, hogy külföldieket hív be azért, hogy a magyar embereknek munkát adjon, az a kormány saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt és semmit nem érő " Lumpenhund".

A jelenlegi magyar kormány sem különb elődjénél, alkalmatlan ennek az országnak a vezetésére. Kínai céget behívni felettébb kifizetődő lehet egyeseknek, főleg a pénztárcájuknak......gyalázat.

Hol dolgozol? Egy kínai cégnél. És mennyit dolgozol? Napi 12 órát. Hogyhogy? Különben mehetek az utcára. És ezért mit kapsz? Minimálbért.

Te hülye vagy....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html