Kínai csúcscég nyit üzemet Magyarországon

A sikeres teszt üzem után - amelyet Pécsett és Komáromban végez a kínai székhelyű Huawei telekommunikációs cég, 2011-ben már 1,5 milliárd dollár értéket állíthatnak elő a két magyarországi logisztikai és összeszerelő bázison - Takács Zoltán, a Huawei Magyarország kereskedelmi igazgatója egy mai tájékoztatón.
Diószegi József, 2010. március 11. csütörtök, 12:19
Fotó:

A két helyszínen jelenleg 280 főt foglalkoztatnak, s számukat 700-ra kívánják növelni. A magyarországi központból szolgálják ki az európai és az észak-afrikai piacokat. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója kiemelte, hogy a  Huawei céggel való kapcsolatuknak is szerepe volt abban, hogy a mobiltelefon társaság tavaly 100 százalékkal növelte az aktív mobil internet előfizetők számát,  aminek következtében a cég aktív mobil internet előfizetőinek száma 187 ezer.

A piac körülbelül 60 százalékkal növekedett az említett időszakban. A Vodafone egy új szolgáltatással rukkol elő, az internet megosztóval, aminek révén egyszerre, párhuzamosan többen is használhatják a mobil internetet.

A tájékoztatón a Huawei európai alelnöke, Xu Qin Song átadta a Vodafone-nak, az Európai Adattechnológiai Innovációs Díjat.A két cég kapcsolata ugyanis 2005-re nyűlik vissza, azóta a kínai cég több megoldást is szállított a magyarországi Vodafone-nak.

HOZZÁSZÓLÁSOK