Kínai és arab kézbe kerülhet a Reebok

Felszökött az Adidas AG részvényeinek árfolyama, miután a Wall Street Journal (WSJ) értesülése szerint hongkongi és arab befektetők ajánlatot tesznek a német cég tulajdonában lévő amerikai Reebok sportszergyártó megvásárlására.
MTI-Eco, 2014. október 20. hétfő, 11:43

Az amerikai üzleti napilap hétfői számában meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a hongkongi Jynwel Capital befektetési és tanácsadó cég, valamint Abu Dzabi állami befektetési alapja 2,2 milliárd dolláros ajánlatot tesz az Adidas igazgatóságának a Reebok átvételére. Az Adidas nem kommentálta a lapértesülést.

Az Adidas, a Nike után a világ második legnagyobb sportszergyártója 2005-ben 3,8 milliárd dollárért vásárolta meg az amerikai központú Reebokot. Az ügylet kezdetben megkétszerezte az Adidas eladásait az amerikai piacon, a német cég azonban a későbbiekben több nagy volumenű szerződést elvesztett, és piaci részesedése 2013-ig 5,6 százalékra csökkent.

Az Adidas részvényeinek jegyzése az idén sorozatos profitfigyelmeztetések nyomán 41 százalékkal zuhant, a WSJ cikke azonban hétfőn 5,6 százalékkal felhajtotta a papír árfolyamát.

HOZZÁSZÓLÁSOK