Kínai szájízhez igazodik a Coca-Cola

Kétmilliárd dolláros befektetést tervez Kínában a világelső kólagyártó, és a helyi ízlésnek megfelelő ízeket is fejlesztene.
NAPI Online, 2009. március 6. péntek, 13:25
Fotó:

A Coca-Cola mintegy kétmilliárd dollár értékű befektetést hajt végre a következő három év során Kínában - jelentette be a cég. A világ legnagyobb üdítőital-gyártója új üzemek létrehozását és az elosztási infrastruktúra kiépítését tervezi, valamint a helyi ízlésnek megfelelő ízek biztosítását megcélzó fejlesztéseket gyorsítaná fel.

A kétmilliárd dolláros befektetés egy 2,4 milliárd dolláros Huiyan beruházást követ, a Coca-Cola a vezető kínai gyümölcslé-gyártót, a Juice Group-ot akarja ugyanis felvásárolni, ám az ügylet még korántsem biztos. Egy negyed évvel ezelőtt az amerikai fél 12,2 hongkongi dollárt ajánlott részvényenként, a papírok ára jelenleg 0,66 dollár körül alakul, a kínai fél ugyanakkor továbbra is az eredeti megállapodást tartja érvényesnek.

Ha a vásár összejön, ez lesz a legnagyobb külföldi felvásárlás a kínai vállalatok történetében, ám ezt még a kínai kormánynak is jóvá kell hagynia.

HOZZÁSZÓLÁSOK