Kínaiak építenek vasutat az USA-ban

Kínai-amerikai közös vállalat építi meg a Los Angeles és Las Vegas közötti 370 kilométeres gyorsvasutat - jelentette be csütörtökön Pekingben a kínai kommunista párt egy vezető beosztású tisztviselője.
MTI-Eco, 2015. szeptember 17. csütörtök, 18:28
Fotó: Reuters

A Marnell Companies Las Vegas-i hotel és kaszinófejlesztéssel foglalkozó céghez tartozó XpressWest vasúttársaság és a kínai CRRC (China Railway Rolling Stock Corporation) állami vasúti járműgyártó konzorcium vasárnap állapodott meg a közös vállalkozásról, részleteket azonban nem közöltek.

A munkákat 2016 szeptemberében kezdik a kínai állami Hszinhua hírügynökség jelentése szerint. Egy hongkongi piaci elemző 5 milliárd dollár (1377 milliárd forint) értékűre becsülte a tervezett projektet.

"El akarjuk érni a minket megillető pozíciót a világpiacon" - mondta a CRRC vasúti járműgyártó helyettes vezető közgazdásza a Reuters hírügynökségnek. Hozzátette: nincs még egy olyan vállalat a világon, amely képes lenne a nagysebességű vonatok, elektromos motorvonatok, valamint földalattik kutatás-fejlesztését és gyártását egyszerre folytatni.

A CRRC a német Siemens-szel és a francia Alstrom-mal kíván versenyre kelni a tengerentúli vasúti megrendelésekért. A vállalat a következő öt évben 30 százalékra tervezi növelni a külföldi megrendelésekből származó árbevételét. Az első fél évi adatok szerint 14,42 milliárd dollár bevétele volt a CRRC-nek, amelynek 12 százaléka származott külföldről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matyi2010, 2015.09.17 19:42

Hogyan?
Pedig a balliberális lakájmédia naponta tíz cikkben siratja el az összeomlott kínai gazdaságot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html