Az UniCredit vezére szerint sem 2014 negyedik negyedévében, sem jövőre nem terveznek leírást Oroszországban. Szerinte az UniCredit orosz leánybankja erős fundamentumokkal rendelkezik, likviditása bőséges, hitelportfóliójának minősége nagyon jó.

A 2014-es eredmények összhangban vannak várakozásainkkal, hacsak nem jobbak is valamivel azoknál - fogalmazott Ghizzoni, aki szerint az UniCredit a devizaárfolyam-kockázatokkal szemben év elején lefedezte magát, így a rubel esése viszonylag kis hatást gyakorol az eredményükre annak ellenére, hogy eszközeik fele rubelben, fele dollárban denominált.

Mivel a költségek nagy része rubelben merül fel és a céltartalékokat is ebben képezték meg, a rubel esése némileg még pozitívan is hat a bankra. A fedezeti ügyletek miatt nem számítanak leírásokra sem idén év végén, sem jövőre a banknál.

Az UniCredit oroszországi hiteleinek 20 százaléka lakossági ügyfél felé fennálló hitel, feléjük a hitelezést már erőteljesen csökkentette a hitelintézet, és áttekintette kitettségét a vállalati ügyfelek felé is. A helyzet romlására "nincs B-terve" a banknak - tette hozzá a vezér.