Kitört a baromfibotrány - a brit Tesco és a Lidl is érintett

A Marks & Spencer, az Aldi és a Lidl levette nagy-britanniai üzletei polcairól a 2 Sisters húsfeldolgozóból származó termékeit, miután egy vizsgálat kiderítette: a cég egyik üzemében a dolgozók nem megfelelő körülmények között csomagolták a baromfitermékeket - értesült a hvg.hu. A vállalat tulajdonosának magyar érdekeltsége is van.
K. Kiss Gergely, 2017. október 1. vasárnap, 18:59
Fotó: Napi.hu

A rejtett kamerás felvételeken az is látszott, hogy a földről szedték fel a húst, átdátumozták a szavatossági időt, sőt, az is előfordult, hogy a nem megfelelő minőség miatt a Lidlből visszaküldött termékeket a Tesco címkéjével ellátva csomagolták újra - idéz a portál brit sajtóértesüléseket.

A 2 Sisters a szigetországban működő áruházláncok első számú baromfiellátója. A cég tulajdonosának Ranjit Boparannak közvetetten magyar érdekeltségei is vannak, miután tavaly felvásárolta a pulykatermékeiről ismert Sága brit tulajdonosát, a Bernard Matthewst.

A botrány kitörése után nem csak a már említett három lánc, de a Tesco és a Sainsbury is vizsgálat elindítására kényszerült, ám egyedül a Mark & Spencer jelezte: az ellenőrzés lezárultáig nem is vesznek át termékeket a 2 Sisterstől.

HOZZÁSZÓLÁSOK