Kitört a csokiárbotrány

A kanadai hatóságok árrögzítéssel vádolják a világ két édességgyártó óriását, a Nestlét és a Marsot, továbbá független nagykereskedő partnereiket.
Komócsin Sándor, 2013. június 10. hétfő, 06:00

Az ottawai versenyhivatal egyelőre titokban tartott bizonyítékok alapján gyanúsította meg kartellezéssel a Nestlé Canada, a Mars Canada és az ITWAL cégeket. A három vállalat korábbi első számú vezetői magánszemélyként szintén a vádlottak padjára ülhetnek.

Az ügy részleteiről annyi kiderült, hogy a hatóság az egyesült államokbeli Hershey édességgyártó vállalat kanadai érdekeltségével működött együtt az eljárásban. Ez a cég elismerte, hogy egy 2007-es árrögzítéssel kapcsolatban bűnösnek fogja magát vallani az üggyel kapcsolatos tárgyaláson a következő hetekben. Az esetet a cég korábbi vezetőségének számlájára írják, a Hershey jelenlegi menedzsmentje állításuk szerint nem vádolható semmilyen hasonló cselekmény elkövetésével.

A versenyhatóság célkeresztjébe került vállalatok közleményben jelezték, hogy állnak a vizsgálat elé, amelyben határozottan kiállnak igazuk mellett.

HOZZÁSZÓLÁSOK