Kitört a háború - visszalőtt a Samsung az Apple-re

Gyengüléssel reagáltak a Samsung részvényei azokra az értesülésekre, amelyek szerint szabadalmi pert indított az Apple ellen, miután utóbbi egy héttel ezelőtt a márkajelzés megsértése miatt indított jogi eljárást dél-koreai riválisa ellen.
NAPI, 2011. április 22. péntek, 08:11
Fotó: Napi.hu

A Marketwatch beszámolója szerint a Samsung Szöulban, Tokióban és Németországban is benyújtotta keresetét, amelyben azt állítja, hogy az Apple megsértette a dél-koreai cég adatátvitel-optimalizálásra, az adatátvitel alatti energiafelhasználás optimalizálására, illetve az adatátviteli hibák számát csökkentő 3G-technológiára vonatkozó szabadalmait az iPhone és az iPad gyártása során.

Az Apple szerint - amelynek eredményét az iPhone-eladások felfutása rántotta fel - a befektetőknek nincs okuk az aggodalomra a per miatt, a Samsung Electronics részvényei helyi idő szerint kora délután 2,5 százalékos mínuszban voltak a szöuli börzén.

A Samsung az Apple megnevezése nélkül azt közölte, hogy az ellen indított pert, aki korábban ellene kezdett jogi eljárást.
Az Apple áprilisban nyújtott be keresetet azt állítva, hogy a dél-koreai gyártó Galaxy mobiltelefonja és táblagépe az iPhone és az iPad koppintása, azaz megsérti a termékek külső dizájnjához, csomagolásához és működéséhez kapcsolódó szabadalmakat és márkavédjegy-jogokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK