Kiugróan teljesített az orosz Vimpelcom

Az orosz Vimpelcom mobil távközlési cég első negyedévi eredményei jócskán felülmúlták a várakozásokat: az adózott eredmény az előző negyedévi 18,85 millió dollárról 28,05 millió dollárra szökött fel, miközben az árbevétel 134,08 millióról 145,06 millió dollárra bővült.
Sebő Gábor, 2002. május 31. péntek, 09:36

A piaci elemzők csak 20 millió dollár körüli nettó eredményt, ugyanakkor némileg nagyobb árbevételt valószínűsítettek. A költségszint csökkentése és a hatékonyság javítása következtében a bruttó nyereség (EBITDA) éves összevetésben 43,76 millióról 63,27 milliárd dollárra, míg a bruttó profitráta 32,6 százalékról 43,6 százalékra nőtt.
A Mobil TeleSystems (MTS) után Oroszországban a második legnagyobb - a norvég Telenor céggel stratégiai partneri viszonyt ápoló - mobilcégként jegyzett Vimpelcom közölte, hogy Moszkva körzetében már sikerült átvenni a vezető szerepet. A két fő rivális piaci stratégiája az elmúlt félévben jelentősen eltért: míg az MTS főként új területek lefedésével igyekezett jól fizető új ügyfeleket szerezni, a Vimpelcom inkább a fővárosban és környékén próbálta egyéni előfizetői táborát növelni, ami kevesebb beruházást követelt.

HOZZÁSZÓLÁSOK