Az EBRD jelenlegi tulajdonrésze az Uniqa horvátországi leányvállalatában 20, a magyarországiban 15 százalék, míg a két lengyelországi Uniqa cégben 30,2 és 31,5 százalékos érdekeltséggel rendelkezik. Az ügylet végrehajtása az elkövetkező hetekben várható - közölte a biztosító. A közlemény szerint a felek megállapodtak, hogy a vételárat nem hozzák nyilvánosságra.

A tranzakció az Uniqa növekedési stratégiájának részét képezi. A vállalat célul tűzte ki, hogy 2010 és 2020 között megkétszerezi, azaz 7,5 millióról 15 millióra emeli ügyfélszámát, és hogy nyereségét a 2010 és 2015 közötti időszakban mintegy 400 millió euróval növeli. Céljai elérése érdekében az Uniqa az alaptevékenységeire kívánja fektetni a hangsúlyt az Ausztriában és a KKE-régióban található legfőbb piacain.

A közlemény szerint a vállalat ezt szem előtt tartva, 2012 májusában eladta a németországi Mannheimer csoportban való tulajdonrészét (a szerződés aláírása megtörtént, az ügylet lezárása még függőben van), helyette pedig - a 2012. márciusi bejelentésnek megfelelően - átveszi az EBRD érdekeltségeit a KKE-régióban.

Személyi változás

Magyarországon az Uniqa Biztosító Zrt. közgyűlése Kurtisz Krisztiánt nem-életbiztosítási igazgatósági tagnak nevezte ki 2012. július 1-i hatállyal, ezáltal a társaság igazgatósága ismét négy főre bővült. Dudics Péter, a szolgáltatások terület főigazgatója, magyarországi pozícióját megtartva mostantól az Uniqa International bécsi központjában kár-, adminisztrációs és ügyfélszolgálati optimalizációs tapasztalataival segíti az Uniqa többi leányvállalatát.