Kivásárolja kelet-európai partnerét a Generali

A Generali március 28-ig a GPH 25 százalékát veszi meg a PPF-től mintegy 1,3 milliárd euróért, a fennmaradó részre 2014 december 31-ig van vételi opciója.
Szabó Márta, 2013. január 8. kedd, 10:41
Fotó: Napi.hu

Az olasz Generali biztosító kivásárolja partnerét a kelet- és közép-európai érdekeltségeit összefogó vegyesvállalatból, a Generali PPF Holdingból (GPH) - adta hírül a finanzaonline.it. A tegnap este született megállapodás szerint a GPH-ban eddig 51 százalékkal részesedő Generali két részletben 2,521 milliárd eurót fizet a 49 százalékot kezében tartó PPF Groupnak, amely a cseh milliárdos Petr Kellner érdekeltsége. Ezzel párhuzamosan a GPH 80 millió euróért átengedi a PPF Groupnak egyes tevékenységeit Oroszországban, Ukrajnában, Belaruszban és Kazahsztánban.

A Generali március 28-ig a GPH 25 százalékát veszi meg a PPF-től mintegy 1,3 milliárd euróért, a fennmaradó részre 2014 december 31-ig van vételi opciója (a PPF addig még két főt delegálhat a GPH igazgatóságába).  Ezzel az ügylettel kiiktatunk minden bizonytalansági tényezőt kelet-közép-európai fejlesztési stratégiánkkal, illetve az ahhoz szükséges forrásokkal kapcsolatban - nyilatkozta a Generali vezérigazgatója, Mario Greco.

HOZZÁSZÓLÁSOK