A Wal-Mart jelentette, hogy a második negyedben nyeresége 3,45 milliárd dollárra, részvényenkénti 88 centre nőtt az egy évvel korábbi 3,4 milliárd dolláros, részvényenként 87 centes eredményről. A Thomson Reuters és a Bloomberg által kérdezett elemzők részvényenként 86 centes profitot vártak, és 103,1 milliárd dolláros forgalomra számítottak.

A forgalom a július 31-én végződő pénzügyi negyedben 1,4 százalékkal 100,9 milliárd dollárra csökkent 102,3 milliárd dollárról, míg a társaság 0 és 3 százalék közötti bővülést várt.

A Wal-Mart egészéves profit-előrejelzését 3,50-3,60 dollárra emelte 3,45-3,60 dollárról. A harmadik negyedévre a társaság 78-82 centes részvényenkénti profitot valószínűsít, amiben az árfolyamok háromcentes negatív hatása is érvényesül. A Thomson elemzői konszenzusa 80 centes papíronkénti eredményt jelez előre a harmadik harmadra, míg az egész évre 3,56 dolláros részvényenkénti profit várható szerintük.

A társaság közölte, gyorsítja a költségcsökkentési intézkedéseket, az élelmiszerektől a síkképernyős tévékig számos termék árát csökkentve. A Wal-Mart az alacsonyabb árakat használta a forgalom élénkítésére, és ebben a környezetben is új ügyfeleket tudott gyűjteni - kommentálta az eredményt Deborah Weinswig, a Citigroup New York-i elemzője.