Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedd este jelentette be az HSBC, hogy eladja bermudai tröszt vállalatát és privátbanki operációját a szigeten működő legnagyobb riválisának, a Bank of NT Butterfield & Sonnak. Az ügylet értékét nem közölték, de az HSBC annyit elmondott, hogy a tröszt 1,5 milliárd dollárnyi, a privátbanki üzletág pedig 1,2 milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal rendelkezik.

A bank ugyanakkor hozzátette, hogy a befektetési, lakossági és vállalati banki üzletágát továbbra is fenntartja a Bermudán, amelyek az országból érkező bevételeinek mintegy 90 százalékát teszik ki.

Az értékesítés 2016 első felében zárul majd le, mellyel a bank jobban tud összpontosítani a számosságukban kevesebb, de nagyobb növekedési potenciállal rendelkező piacokra a jövőben.

Tavaly az HSBC 12,5 milliárd dollárnyi svájci privátbanki vagyont értékesített a liechtensteini LGT csoportnak, mellyel a bank eszközei 15%-kal csökkentek, emellett pedig a korábbi 150-ről 70-re csökkentette azon országok számát, ahol a bank ügyfelekkel rendelkezett.