Kivonulhat Magyarországról a Vögele

A svájci Charles Vögele divatláncnál folytatódott tavaly a lemorzsolódás, ezért azt fontolgatják, hogy elhagyják a veszteséget termelő kelet-európai országokat, egyebek mellett Magyarországot.
MTI-Eco, 2013. március 1. péntek, 17:48
Fotó: Napi.hu

A társaság pénteki közlése szerint egyedül Svájcban tudott nyereséget felmutatni a társaság tavaly, az összes többi külföldi érdekeltségnél - beleértve a nyugat-európaiakat is - veszteséges volt.

A három kelet-európai országból - Magyarország mellett Csehországból, Lengyelországból - tervezett kivonulás csökkentené a veszteségeket.

Jórészt elhibázott üzletpolitikai döntések miatt a társaság évek óta szorult pénzügyi helyzetben van: tavaly tovább csökkent az árbevétel az előző évhez képest, 4,4 százalékkal 972 millió frankra esett. Az eredményességben üzemi szinten valamelyest javult a helyzet tavaly az előző évhez képest, a veszteség 4 millió frankkal 17 millióra csökkent.

Az esetleges kelet-európai kivonulás részleteiről a társaság április 16-ára halasztott eredménybeszámolójából, illetve a május közepére halasztott részvényesi közgyűlésen lehet majd többet megtudni.

A társaságnak kilenc országban több mint 800 üzlete van.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ZalanIvan, 2013.03.01 18:01

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.03.01 17:50

Voltam pár ilyen üzletben ,soha nem tudtam semmit venni ,nagyon gyöngék voltak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html