Kizöldülne a BMW

A Forma 1-ből való kiszállás után a környezetbarát és károsanyag-kibocsátást csökkentő technológiák fejlesztésére koncentrál a BMW - írja a Handelsblatt.
NAPI, 2009. augusztus 4. kedd, 11:20
Fotó:

A világ legkörnyezetbarátabb autógyártója kíván lenni a BMW - a vállalat a Forma 1-ből való távozását is részben az ezzel való összeférhetetlenséggel magyarázza.

A Handelsblatt információi szerint a BMW teljes gyártási és vállalati stratégiáját a kizöldülés jegyében alakítja át. A cég az elmúlt két évben már több mint egymilliárd eurót áldozott a károsanyag-kibocsátást mérséklő technológiák fejlesztésébe, ennek eredményeként a tavaly Németországban előállított BMW-k kilométerenként "csupán" 160 gramm széndioxidot bocsátanak ki, szemben az Audik 176 grammos és a Mercedesek 189 grammos értékével. Ráadásul - a vállalat adatai szerint - a BMW-modellek versenytársainál átlagosan egy literrel kevesebbet is fogyasztanak.

A BMW most az elektromos autók harmadik generációján dolgozik, és öt éven belül meghatározó szereplő lesz az ilyen típusú autók piacán - fogalmazta meg Herbert Diess beszerzési vezér a célokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK