Komoly elbocsátás a MAN-nál

Takarékossági programja keretében 1800 alkalmazottjától válik meg a német MAN SE haszongépjármű gyártó vállalat, a Volkswagen konszern érdekeltsége.
MTI-Eco, 2015. június 24. szerda, 16:33
Fotó: Napi.hu

A létszámcsökkentés 1400-400 arányban oszlik meg az ügyviteli és irányítási, valamint a termelési feladatkörök között - közölte szerdán a vállalat, hangsúlyozva, hogy a leépítés nem elbocsátásokkal, vagy üzemek bezárásával történik majd, hanem a megüresedő munkahelyek be nem töltése, önkéntes alapon történő megállapodások, valamint nyugdíjazás útján. A leépítés költségeinek fedezésére "alacsony háromjegyű" milliós összeget különített el a vállalat.

A MAN szakszervezeti tanácsa közölte, hogy a vállalatot senkinek nem kell akarata ellenére elhagynia. A MAN üzemi gyűléseken már korábban tájékoztatta németországi és ausztriai alkalmazottait 1-2 ezer fős létszámcsökkentési tervéről. A tehergépjármű gyártó vállalat márciusban jelentette be takarékossági programjának szigorítását.

A MAN világszerte 36 ezer alkalmazottat foglalkoztat, ebből 20 ezret Németországban. Legnagyobb telephelye a müncheni üzem 9200 alkalmazottal. A nürnbergi üzem 4300, a salzgitteri 2500, az ausztriai Steyr 2400 alkalmazottat foglalkoztat.

HOZZÁSZÓLÁSOK