Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Előzőleg a The Wall Street Journal című lap számolt be az ügyletről, és arról, hogy már hétfőn bejelenthetik a hírt. A lap szerint a Medivation "valóságos koronaékszer" a rákbetegségek gyógyításának piacán.

A Wall Street Journal úgy tudja, hogy a Medivation legismertebb gyógyszeréből, a prosztatarák gyógyítására használt Xtandi nevű készítményből évi 2 milliárd dollárnyit adnak el, és szakértők szerint a forgalom akár a duplájára is nőhet a jövőben.

A Medivation iránt mások is érdeklődtek korábban, így például a francia Sanofi Pasteur, de a megajánlott felvásárlási összeg rendre elmaradt az amerikai cég vezetése által várttól.

A Pfizer mostani ajánlata szerint részvényenként 81,50 dollárt fizetne a tulajdonosoknak. A tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben a Medivation árfolyama 19 százalékkal 80,01 dollárra ugrott a hírre.

A Pfizer legutóbb májusban számolt be némileg hasonló tranzakcióról, akkor az amerikai Anacor Pharmaceuticals felvásárlását jelentette be 5,2 milliárd dollárért. A Pfizer 99,25 dollárt ajánlott készpénzben egy Anacor-részvényért, ami akkor 55 százalékkal haladta meg a papír napi árfolyamát.

Az 1849-ben alapított Pfizer tavalyi forgalma csaknem 50 milliárd dollár volt.