Csütörtökön az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóságnak adtak át nagyobb mennyiségben védőfelszerelést. A Nyíregyházán és környékén működő gyermekorvosokhoz juttatják el azokat a csomagokat, amelyekben a védőszemüvegeken kívül gyermek méretű maszkok, fertőtlenítőszerek és egyéb védőfelszerelések találhatók.

A vállalat a most átadott csomagok mellett 15 ezer védőszemüveget ajánlott fel a nyíregyházi polgármesteri hivatalnak, hogy a városi fenntartású intézmények dolgozóihoz is eljusson a felszerelés.

A kezdeményezés a vállalat dániai központjában indult, ahol a mérnöki tervező részleg munkatársainak jutott eszébe, hogy védőszemüvegeket gyártsanak, miután tudomásukra jutott, hogy szűkösen állnak csak rendelkezésre védőeszközök. A csapat villámgyorsan megtervezte a szemüvegeket, tesztelte a termelést és a gyárban több fröccsöntő gépet is e termék gyártására állítottak át. Egy ilyen folyamat a szokásos körülmények között fél évet vesz igénybe, de ebben az esetben mindössze három hétre volt szüksége a Lego-csoport munkatársainak.

Miután Dániában tesztelték és jóváhagyták az új védőszemüveget, Nyíregyházán is megkezdték a védőeszköz gyártását, ezzel támogatva a koronavírus elleni harcot Magyarországon. A nyíregyházi gyár jelenleg naponta 3,7 ezer darab védőszemüveget képes előállítani.

Dániai és magyarországi üzemeinkben több mint 100 kolléga dolgozott azon, hogy elkészülhessenek a védőszemüvegek - mondta Ruzsinszky-Takács Ilona, a Lego Manufacturing Kft. minőségért és munkavédelemért felelős igazgatója. Nyíregyházán 10-15 fő dolgozik műszakonként a szemüvegek gyártásán, a fröccsöntéstől egészen azok raktárba kerüléséig.

A nyíregyházi gyárban a speciális védőeszközök gyártását kifejezetten erre a célra kijelölt gépek végzik, így ez a kezdeményezés nincsen hatással a játékok gyártására, ami zavartalanul folyik tovább - olvasható a közleményben.