Személy- és ételszállítás mellett más jellegű szolgáltatásokat is kínálna az Uber. Az utazásmegosztó alkalmazás működését is átírja a koronavírus-járvány, így új területek felé venné a cég az irányt - írja a Business Insider.

Az Uber futárszolgálatot indít, így csomagokat, gyógyszereket, állateledelt is szállít. Az Uber Direct névre hallgató szolgáltatás keretében megjelölt kereskedőktől lehet rendelni és ezeket szállítja ki a cég a megadott címre. Így Portugáliában például a postai csomagokat vihetik ki uberes futárok, Ausztráliában a kisállatoknak szánt termékek érkezhetnek meg aznapi szállítással, New Yorkban pedig a gyógyszerek utazhatnak az eddig személyszállításra használt autókban.

Szeretetcsomagok és ebéd is jöhet házhoz

Az Uber Connect pedig abban segít, hogy az emberek különböző termékeket vagy szeretetcsomagokat küldjenek a járvány alatt szeretteiknek, barátaiknak. A szolgáltatás jelenleg 25 országban, többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Mexikóban és Ausztráliában indult el. A csomagokat természetesen érintkezés mentesen lehet átadni.

Emellett az Uber Eats szolgáltatás már több országban - többek között az USA-ban, Nagy-Britanniában, Kanadában és Romániában - működik, ennek segítségével éttermekből lehet házhoz szállítást kérni.