Új szolgáltatásnak örülhetnek a kutyások és a gyógyszervásárlók

Futárnak állt az Uber: a sofőrök a járvány miatt számos országban új feladatokat kapnak. Többek között gyógyszereket, állateledeleket szállítanak a megrendelőknek, de barátoknak és rokonoknak is küldhetnek a feladók csomagot.
Csernátony Csaba, 2020. április 23. csütörtök, 09:22
Fotó: Napi.hu

Személy- és ételszállítás mellett más jellegű szolgáltatásokat is kínálna az Uber. Az utazásmegosztó alkalmazás működését is átírja a koronavírus-járvány, így új területek felé venné a cég az irányt - írja a Business Insider.

Az Uber futárszolgálatot indít, így csomagokat, gyógyszereket, állateledelt is szállít. Az Uber Direct névre hallgató szolgáltatás keretében megjelölt kereskedőktől lehet rendelni és ezeket szállítja ki a cég a megadott címre. Így Portugáliában például a postai csomagokat vihetik ki uberes futárok, Ausztráliában a kisállatoknak szánt termékek érkezhetnek meg aznapi szállítással, New Yorkban pedig a gyógyszerek utazhatnak az eddig személyszállításra használt autókban.

Szeretetcsomagok és ebéd is jöhet házhoz

Az Uber Connect pedig abban segít, hogy az emberek különböző termékeket vagy szeretetcsomagokat küldjenek a járvány alatt szeretteiknek, barátaiknak. A szolgáltatás jelenleg 25 országban, többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Mexikóban és Ausztráliában indult el. A csomagokat természetesen érintkezés mentesen lehet átadni.

Emellett az Uber Eats szolgáltatás már több országban - többek között az USA-ban, Nagy-Britanniában, Kanadában és Romániában - működik, ennek segítségével éttermekből lehet házhoz szállítást kérni.

HOZZÁSZÓLÁSOK